Bild: Bernards Bajadera
Som sagt så bakade jag innan. Här har ni resultat och recept.
Till kakan:
1 dl vatten
300 g socker (15 msk typ)
120 g margarin
250 g butter kex
100 g kokos
1 msk vaniljsocket (haha, vilket jag precis kom på att jag glömde)
Koka vatten, socker och margarin. krossa kexen mycket och blanda ner dem i vätskan tillsammans med kokosen. Gör en form av aluminiumfolie och tryck ut smeten jämnt. ( Svårt att beskriva hur stor formen ska vara, men när smeten ligger i ska den vara lite mindre än 1 cm hög, så ni får räkna ut hur stor form ni behöver till er smet.)
Till Glasyren:
3 msk vatten
3 msk socker
100 g blockchoklad
100 g margarin
Häll på glasyren på kakan. Låt kakan svalna och ställ sedan in i kylen för att stelna helt så ni kan dela den i rutor. (Ställ inte in den innan den svalnat, inte bra för kylen)
Jag själv är inte så förtjust i kokos, men dessa gillar jag faktiskt. De är väldigt små, vilket gör det mycket godare:)
Måtten i receptet känns lite svårt när man inte har någon köksvåg, men jag körde på känsla och det gick hur bra som helst. En annan sak jag reagerade på är att det är vatten med i receptet. Kan inte komma på något annat jag bakat som det varit vatten i. Konstigt.
Till kakan:
1 dl vatten
300 g socker (15 msk typ)
120 g margarin
250 g butter kex
100 g kokos
1 msk vaniljsocket (haha, vilket jag precis kom på att jag glömde)
Koka vatten, socker och margarin. krossa kexen mycket och blanda ner dem i vätskan tillsammans med kokosen. Gör en form av aluminiumfolie och tryck ut smeten jämnt. ( Svårt att beskriva hur stor formen ska vara, men när smeten ligger i ska den vara lite mindre än 1 cm hög, så ni får räkna ut hur stor form ni behöver till er smet.)
Till Glasyren:
3 msk vatten
3 msk socker
100 g blockchoklad
100 g margarin
Häll på glasyren på kakan. Låt kakan svalna och ställ sedan in i kylen för att stelna helt så ni kan dela den i rutor. (Ställ inte in den innan den svalnat, inte bra för kylen)
Jag själv är inte så förtjust i kokos, men dessa gillar jag faktiskt. De är väldigt små, vilket gör det mycket godare:)
Måtten i receptet känns lite svårt när man inte har någon köksvåg, men jag körde på känsla och det gick hur bra som helst. En annan sak jag reagerade på är att det är vatten med i receptet. Kan inte komma på något annat jag bakat som det varit vatten i. Konstigt.
Kommentarer
Postat av: t
ja då du lyckades fresta mig:P
Trackback