Bild: Kolla vilken kändis man är

image315

Denna artikel hittades i lokaltidningen Svedala, även på http://www.e-pages.dk/svedala/13/

haha

puss

bild: Såhär blev tavlan

image314

Har precis varit i skurup och handlat ny skrivare. Den vi hade gick bara sönder en dag.. skumt! Men nu har vi en ny med skaner och grejjer. Koolt;)

Nu måste jag snart gå och göra mig redo för kvällen. Vet inte riktigt när vi ska ut och grilla men jag vill inte stressa så ska duscha så snart som möjligt!

puss


Tavlan är färdig!

Nu är tavlan färdig! Håller på att ladda batterierna så jag kan fotografera den. Nu äter jag frulle. Mackor med kaviar, det gör ont som fan i på tungan, men man måste ju äta!

puss

Nu ska jag sova!

Nu har jag målat nonstop sen jag bloggade sist, har ont i ryggen som fan! SÅ nu ska jag gå och lägga mig och bara sova sova sova:)

image313
inte så mhycket kvar, bara ansiktet och hela högersidan ska också bli svart.

God natt

Bild: Målar

Hej hej!

Just nu håller jag på att måla en tavla på Marilyn M. Jag vet inte varför jag just valde henne men det behöver man inte göra. har egentligen inte tid att blogga är helt uppe i målandet.
image312

Prisutdelning

Prisutdelningen i fototävlingen gick jätte bra! Tidningen kom tillochmed i tid!! Det var min favorit bild som vann, kan visa bild senare. Efter prisutdelningen blev jag sittandes i fiket för att lyssna på en tjej som presenterade sitt projektarbete. Hon har skrivit några låtar som hon sjöng där och hon var jätte duktig! Vilken talang och att hon vågade gå upp inför så många kritiska människor och sjunga sina egna låtar! Cred till henne!

Gomorrn

Nu sitter jag och försöker äta lite musli. Har fått inflamation i tungan. Jag hade ju pircing (stavning!) i den för ngt år sedan men hålet har inte växt igen helt. Jag kommer ihåg att någon gång när jag åt igår så kändes det som jag fick in ngt i hålet, men jag vet inte vad. Så nu är tungan svullen och jag har ont i hela munnen och halsen och det känns som jag har feber:( Jag vill bara stanna hemma och ligga i sängen och tycka synd om mig själv.

kram

Vänner

Nu har jag bänkat mig i soffan och tittar på vänner! Det är så roligt! Det är nu när monica och Chandler har börjat ha lite lovelife. SÅ skojj, nu ska jag titta:)

Bild: Frukost

Fullen ser ut som den gjorde igår typ. Det enda som är annurlunda är att knäckebrödet råkade dela sig och att mamma inte sitter mittemot mig.
image310

Här är muslin jag skrev om igår. Den är skit god fasän det inte är ngt socker i den.Jag har lite honing över så det blir sött och gott:)
image311


God morgon!

Tittade precis på vädret. det ser ut som det ska bli riktigt fint idag. Så vi får hoppas att de har rätt idag.

Idag i skolan har jag först spanska på morgonen. Sen är det omröstning i fototävlingen så då ska jag sitta där och försöka få folk till att rösta. Efter det ska jag springa iväg till nationella i engelska. Det betyder att jag missar lite av mediapaketet, men nationella slutar 14:10 så jag hinner ha media ca 2 timmar:) Nu ska jag gå och se om jag hittar några kläder.

Puss

Min konst(iga)närliga syster

Haha, efter vi ätit satt hon kvar en stund och lekte.
image308
image309

Söndag

Här är lite värdelösa bilder från dagen:

image305
På väg till Svedala för att hämta upp Tina. Så grått.

image306
Sitter och fikar någonstans på mas. Skit mysigt!

image307
När vi kom hem från stan grillade vi.

Bild: Frulle

Idag åt jag den godaste frullen på ett bra tag! En speciell musli som en snubbe gjort som jag har sett på tv (kan visa paketet sen), med muslin hade jag filmjölj och flytande honing. Till det åt jag wasa solruta och apoelsinjuice:
image304

Nu har jag packat picknick (stavas det så?) som vi ska ha med oss till Tessan. hoppas solen tittar fram när vi kommit till malmö, det är alltid mysigare att ha picknick då. Jag packade ner varmt vatten, instant cappuccino, kakor, muffins och massa redskap och sånt. Hoppas jag inte glömt något viktigt. Nu ska jag dra, tar med mig kameran.

Puss

Godmorgon!

Nu sitter jag på golvet nedanför fönstret i mitt rum. Jag har öppnat det och sitter och lyssnar på fåglarna och andas frisk och kall luft. Skönt och piggna till så. Jag ska snart ut och gå, men Crille ville äta frulle först, så jag får vänta lite. De ska ut på golfbanan idag som vanligt. Haha de har blivit riktigt golftokiga.

puss

Kort

Nu har Tina och Bjarne precis åkt hem. Jag och Tina har spöat Crille och Bjarne i Kotte. Det är så roligt det kortspelet! Och vi vann, så gött!

Idag åt vi Flygande jakob fast fläskfile istället för kyckling och kroketter istället för ris. Det var riktigt gott! Efter det åt vi äpplekaka med vaniljvisp. Göttgött!
 
Imorgon ska vi åka och hälsa på Tessan på sjukhuset för sista gången hoppas jag. Inte för att jag inte vill träffa henne utan för att jag tycker synd om henne som måste ligga där. Efter det ska vi nog åka och spela lite bingo. Det gick så jädrans dåligt igår så vi hoppas på bättre tur imorgon. Tina är ju med så hon kanske har lite tur med sig! Nu ska jag nog hoppa i sängen. inte hoppa utan gå och lägga mig.

Puss

Poker

Fy sören vad jag är dålig på poker. Har aldrig varit så kass som jag va precis. usch usch! Nu är jag bara irriterad!

Lördag

Ojojoj vad jag har hunnit med mycket idag. Gick upp vid 7 tror jag, käkade lite frulle med Crille innan jag vinkade av honom till golftävlingen. Sjöng även lite hejjar ramsor innan han åkte, men det är ju en annan historia. Efter det gjorde jag och mamma oss iordning och åkte till Skurup och handlade. Vi storhandlade kan man väll säga, men vi fick inte vara borta för länge för pappa skulle till golfbanan. När vi kom tillbaka så städade jag typ hela huset, nästan. Och nu sitter jag här. Ska nog ta det lite lugnt nu bara, det behövs det med.

Puss

Skola och stan

Nu har jag nästan precis kommit hem. I skolan hände inget speciellt egentligen, eller jo, finalisterna till fototävlingen är nu utsedda. Jag är ju med i Juryn så jag fick vara med och bestämma, 4 av  5 bilder var dem jag valt, den 5:e var också jätte fin. Nästa steg i tävlingen är på Måndag då skolans elever & personal ska rösta på de 5 bilder vilken de tycker ska vinna. De är verkligen jättefina allihopa. Ska försöka lägga ut bild på vinnaren och min favoritbild, när vinnaren är utsedd.

Efter skolan gick jag och träffade Jessica, vi gjorde inget speciellt, bara hängde:p Sen kom Crille och hämtade mig så stack vi in till stan och handlade lite. Jag handlade bara ett par skor tror jag. Ett par sånna vita som jag har, som jag köpte för ett tag sen (det finns bild under kategorin "Mikiz Shoppar"). Crille köpte lite peggar och en golfvagn.

När vi var färdiga så kom mamma och hämtade mig på Jägersro och vi stack ner i stan och hälsade på Tessan. Hon verkade lite gladare idag, och jag hoppas att hon mår bra snart. Hon verkade ha ont, och hon berättade att hon har ett hål genom hela stortån som de inte kan sy igen för då kommer inte allt ut som ska ut. usch vill inte tänka mer på det, det är så nasty. Men hoppas att hon mår bra snart! Efter vi vatt hos henne åkte vi till bingohallen. Vi var på 2 olika, men fick inte ropa in något. Ingenting. Jag har otur i spel. Så är det bara! Vill man vinna ska man inte ha med mig.

Planerna för helgen blev lite ändrade. Jag ska inte måla tavla nu. Ska vänta tills nästa vecka. Så nu är helgen nästan oplanerad. Typ.

Nu ska jag gå och va lite med C. Sen ska vi nog sova. Han ska vara med i en golftävling. Hoppas det går bra för honom!

Natti

Film: Haley


Haley är söt

Jag försökte få in detta igår men det gick inte, bättre sent än aldrig! Hon är så söt när hon håller på med sin tunga:)
Uppladdat av ZIKIM

Helgens att göra:

  • Göra identitetsuppgifften i Människan socialt & kulturellt
  • Måla en tavla. Har inte riktigt beslutat motiv ännu, men bloggar om det.
  • Grilla
  • Åka och träffa Tessan, om hon är kvar på sjukhuset
  • Handla skor
  • Betala räkningar
  • Plocka ögonbrynen
  • Tvätta

Det var allt jag kunde komma på just nu. Men det är inte i ordning. Men nu har ni lite koll på vad jag ska göra i helgen. Vad ska ni göra i helgen?


Bild: Frulle

mmm, vilken god frulle. Skulle haft apelsinjuice till också, men det har vi inte hemma. Så fick bli vatten, är sjukt osugen på mjölk idag. Wasa solruta sesam, är ett tips, det är riktigt gott med ost och tomat, och smör så klart:)
image303

Tjock, på insidan

Jag är en sån tjej som kan längta tills det är helg bara för att jag ska kunna baka mycket och kanske till och med laga mat. Jag vet inte vad det är som får mig att älska att baka, jag tror det är nogt med att man skapar. Jag gillar att se resultat och vilket bättre sätt finns det än att baka? Det är bara massa ingrienser(hur stavas det?) som sedan blir något helt annat. Ofta när jag bakar blir det inte speciellt gott, men det spelar ingen roll. Jag gillar att göra saker som blir något. Sen att man kan äta det gör ju det ännu roligare.

Jag skulle nog utan problem kunna säga att jag tänker på mat minst en gång i minuten, varje minut. Det stör inte mig så mycket, men vi får ju hoppas att jag får en bra lön som täcker mitt ätande när jag flyttar hemmifrån.

För ungefär 20 minuter sen hörde jag mig själv säga: -guuud vad jag längtar tills imorgon så jag kan äta frukost!

Torsdag

Vilken mysig dag det har varit idag. Så soligt och fint, och jag har haft jätte kul med M & H. Vi åt först frulle, sen gick vi ut en runda och handlade och käkade glass. Sen gick vi hem och åt massa annat skit (som vanligt). Sen satt vi bara och lekte och snackade. Myspys:)

När jag kom hem kastade jag mig in i köket och bakade chokladmuffins. Jag har aldrig bakat chokladmuffins med hela chokladbitar, och det var inte gott. Jag tror att jag borde ha avänt ljus blockchoklad istället för mörk. Det kanske är godare om man har det till kaffe eller något sånt. Men nu har jag testat det. Nu ska jag sätta mig och plugga. Eller det är mest massa läsa. Tråkigt!!

image302

Hon är så sötsötsöt!!

God morgon blogg

Idag är det torsdag och jag är ledig. Det är jätteskönt. Ska snart hem till Madde och Haley, eller snart och snart, får väll hoppa ur pyjamasen och sånt först.

Jag har försökt skriva ett inlägg om min mormor, men jag har inte kunnat få ut mina känslor i ord. I dag är det 2 år sen hon gick bort. 2 år. Jag saknar henne så otroligt mycket, och det gör så ont i mig att veta att jag aldrig får träffa henne igen. Hon är anledningen till att jag hoppas på liv efter döden, bara för att få träffa henne igen. Jag är så glad att jag fick lära känna henne och att hon visade mig vad sommar är. Julen känns aldrig heller riktigt hel nu utan henne, men jag kan inte göra något åt det som hänt så jag kan bara vara tacksam för att ha haft henne i mitt liv. Jag älskar dig momma, och jag hoppas vi ses igen.

Hej

Idag har jag varit i skolan till typ 16:30 sen åkte jag direkt in till stan med mamma och Tina. Vi åkte och besökte min andra syster, tessan som gjort något med foten så hon blev opererad igår. Imorgon ska jag till Madde och Haley:):) jippi:)

Nu kom Crille, så vi ska gå och duscha och ha en myskväll.

Puss

Jobb, jobb, jobb, jobb...

Sitter i skolan och kollar runt lite efter jobb. Vilken djungel! Inget körkort har jag så då kan vi utesluta minst hälften av alla jobb. Ingen speciell utbildning har jag så då kan vi utesluta hälften av den halvan som fanns kvar. Vad finns det då kvar för några? Telefonförsäljare och sånna som står och visar mat i mataffärerna, stimulerande. (!) Nä, jag ska starta eget. Mikiz företag AB. så får det bli.

Ang bloggpaus

Ibland känns det som bloggen hinner ifatt mig. Som om jag ska uppdatera om det jag tycker eller gör innan jag vet det själv. Jag vet det låter konstigt, men jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Men skit samma, nu är jag tillbaka:) Sitter och äter frukost, vid datorn som vanligt.

I skolan har jag 3 lektioner sen ska jag nog bara hem och gå ut och gå en lång runda och sen plugga. Jag är så trött på att plugga så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Så jag är glad att jag inte sökte in på någon skola så jag skulle börjat efter sommaren igen.  Jag behöver jobba.

50 dagar kvar, 32 skoldagar kvar

wwiiiiihooo:)

Jag tar en paus

Jag bloggpausar till ikväll eller imorgon.

Söndag

Hej!

Nu har jag precis sett en film på cdon.com som vanligt. Den var inte så bra. kommer inte ens ihåg vad den hette. Nu ska jag gå ut i det fina vädret.

Gårdagen var helt okej. Maten var jätte god, flygande jakob, mm. Sen satt vi mest och snackade och skrattade. Kvällen tog väll slut när det bestämdes att vi skulle dra ut, då splitrades vi lixom. Det var ju lite störigt. Men då gick jag Madde och Nina hem igen. Jag köpte chips på statoil, goda som aldrig förr:)

Haha, det blev en lite konstig beskrivning av gårdagen, men vill bara ut. Jag lägger kanske in bilder sen, men fick inte så många bra, det blev så suddigt:/

puss

Lördag

Hej!

Bloggen har klyddat lite nu på morgonkvisten. Har precis varit i Skurup och hämtat pellets & handlat tops. Har även hunnnit damsuga Crilles bil. Annars idag har jag nog bara spelat mario. Det älsta mario. Jag och Crille har blivit helt galna i det, vi bara spelar och spelar. Haha. Vi skulle egentilgen titta på film igår, men vi bara spelade och spelade. Ikväll är det tjejklväll som gäller. Har längtat som attsingen. Nu ska jag gå och titta lite på Crille, han är så söt när han tvättar bilen:)


Bild: mina favorit tjejer

Har precis kommit hem från Madde och Haley. Åkte direkt till skurup efter skolan. Mötte M & H och gick till Centrum och tog en fika. Sen gick vi och yrade på systemet, så länge har jag nog aldrig varit där inne, haha men det gick bra till sist tror jag:) Sen gick vi in på konne (konsum), Madde skulle nog handla mat, men hon handlade inget och jag kom ut med en påse jordnötsringar. Sen gick vi hem till dem och satt och pratade och skrattade. Haley har blivit så stor och en riktig människa. Hon tar saker och gör saker med sakerna. Inte bara "råkar" ta dem, utan hon tar dem för att hon planerat att göra det. Eller ja, vad vet jag, det ser ut som det i allafall:) Hennes ögon följer med som en vuxenögon(hmm). Hon är så underbar.
Madde & Haley:
image301
Synd att den blev så suddig, hade fel program inställt på kameran.



Haley
Uppladdat av ZIKIM

Underbar!

Bild: Allsång på skansen

Jag valde att ha allsång på skansen igång på datorn nu på morgonen istället för the voice tv . På svtplay har de en halvtimme från varje program, den första, som jag valde att titta på, var the ark med. Detta slutade med gåshud och tårar i ögonen. Jag tycker att de är så jädrans bra live och får mig att tänka på sommar, arvika, och roliga stunder.
image300

Vilken start på morgonen alltså! Jag är på jätte bra humör nu:)

Bild: Dött vildsvin

Jag glömde visa er vad jag såg förra veckan. Eller vad det denna? Nej det var nog förra, skit samma. En bit bort från vårt hus hade någon kört på ett vildsvin. En bebisvildsvin. Det är antagligen tidningsbudet för de kör fort som fan, och det låg inte där på kvällen innan, men sen var det där.
image299

usch, jag hatar roadkills! Det hemska är att i många fall är det med flit. Med flit väljer folk att avsluta ett liv bara för att "impa" på sina "kompisar". Men varför vill man umgås med en männsikan som har en sån sjuk livsuppfattning att han/hon bara han avsluta ett liv utan att tänka mer på det. Den sista idioten är inte född.

Jag lever fortfarande

Är äntligen klar med arbetet! hur skönt är inte det? Men nu är jag så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Så jag tar vägen in till sängen. Ska upp tidigt imorgon. Måste ta tåget till skolan redan 07:25. VI startar fototävlingen för skolans elever imorgon, så måste vara inskolan 08:00.

Adios!

Plugg plugg plugg

Hej blogg!

Sitter och pluggar som fan! Crille pluggar också så det gör det lite roligre. Har inte tid att skriva så mycket måste fortsätta studa. VI hörs senare

Bild: Godmorgon

Godmorgon!

Torsdag idag, så skönt! Ligger fortfarande i sängen, har pratat med Crille i tele i ca 20 minuter, men ska gå upp nu. Tänkte bara visa er en värdelös bild jag tog kl06:00 imorse. Ser ni vad ljust det är:
image298

Så skönt det är att slippa mörker. Jag älskar våren!

Bild: Bernards Bajadera

Som sagt så bakade jag innan. Här har ni resultat och recept.

Till kakan:
1 dl vatten
300 g socker (15 msk typ)
120 g margarin
250 g butter kex
100 g kokos
1 msk vaniljsocket (haha, vilket jag precis kom på att jag glömde)

Koka vatten, socker och margarin. krossa kexen mycket och blanda ner dem i vätskan tillsammans med kokosen. Gör en form av aluminiumfolie och tryck ut smeten jämnt. ( Svårt att beskriva hur stor formen ska vara, men när smeten ligger i ska den vara lite mindre än 1 cm hög, så ni får räkna ut hur stor form ni behöver till er smet.)

Till Glasyren:
3 msk vatten
3 msk socker
100 g blockchoklad
100 g margarin

Häll på glasyren på kakan. Låt kakan svalna och ställ sedan in i kylen för att stelna helt så ni kan dela den i rutor. (Ställ inte in den innan den svalnat, inte bra för kylen)

image297

Jag själv är inte så förtjust i kokos, men dessa gillar jag faktiskt. De är väldigt små, vilket gör det mycket godare:)
Måtten i receptet känns lite svårt när man inte har någon köksvåg, men jag körde på känsla och det gick hur bra som helst. En annan sak jag reagerade på är att det är vatten med i receptet. Kan inte komma på något annat jag bakat som det varit vatten i. Konstigt.

Äntligen hemma

Nu ska jag titta på ett avsnitt av häxdansen. Det börjar bli spännande nu:) Jag tycker att alla som har lite tid över ska ta och titta på den serien.

Har även bakat kakor. Fick ett recept av en kille i min mediapaketklass. Bosniska kakor. Får se om de blev goda sen när de har kallnat, bloggar mer om det senare. Nu ska jag ta på mig mjukis och titta på häxdansen, dododo:)

Bild: Sötaste hunden

Förra veckan när jag bakade sockerkaka så gav mamma lite till hundarna, sami satt precis brevid spisen, i falll ifall något skulle trilla ner. Remus däremot, han låg och sov som ett litet barn:
image295

Det är inte varje dag man måste väcka en hund för att han/hon har en bit sockerkaka framför näsan.

Hemma

Nu har jag varit hemma ett bra tag. Har lagat mat, varit ute och gått och nog inte så mycket mer. Har inte så mycket att blogga om så jag låter bli. Men imorgon blir det nog andra bullar:)

Puss

Tisdag

Först vill jag be om ursäkt för mitt dåliga uppdaterande.
Igår var jag hemma hos Crille hela dagen typ. Var på nova en snabbis och köpte en ny "klänning" som jag ska ha på tjejkvällen på Lördag. Temat där är svart och vitt, och jag hade inga trevliga svart/vita kläder, så jag unnade mig en ny. Kan visa bild sen när jag kommit hem.

Just nu sitter jag i skolan. Ska börja på ett engelskarbete, men vet inte riktigt vart jag ska börja. Ja, men vi hörs sen. bloggar mer när jag kommit hem. Puss

Bild: Dagens frukost

Långafina (utan kanter), rostbiff, remoulad, rostad lök, kall mjölk. Ojojoj, vilken frukost!
image294

Men trots denne underbara frukost, så måste jag berätta att jag är på väg att bli sjuk. Jag hoppas att det är ett falskt alarm, men jag känner mig helt hängig, och har ont i halsen:/

mm, sovmorgon:)

idag ska jag inte ta tåget till skolan förrens 11:25, så det blev lite sovmorgon för mig. Vaknade vid 07:30 och sedan dess har jag tittat på två avsnitt av häxdansen. Vet inte riktigt vad jag tycker om den serien, men nu har jag börjat titta så ny tänker jag fortsätta. Den är väll lite spännande.

Nu ska jag gå och äta lite frukost, och göra mig klar för skolan.

Bild: Samira & Sebbe

Sebbe var på besök här idag, och jag fotograferar han och Samira för att jag hoppas på att någon gång få en perfekt bild på dem två tillsammans. Vet inte riktigt hur den bilden skulle kunna se ut, men det vet jag när den är tagen. Här är några jag tog idag i allafall:
image292

image293
Vet tror ni hände precis efter denna bilden togs?Sebbe slog till Samira på gumpen:) Synd jag inte fick med det på bild.

Engla

Detta inlägg vill jag tillägna den stackars 10-åriga flicka som togs ifrån jorden pga en sjuk människa. Som känt så har 42-åringen erkänt mordet på henne + en kvinna. Kvinnan mördade han år 2000 tror jag. Jag hoppas och ber för att han inte har förgripit sig på henne, och om han har gjort det så ber jag för att hon var medvetslös då. usch, stackars flicka, hon måste ha varit rädd. Jag hoppas att Sverige låser in honom för gott, både för att hålla honom borta från andra människor och för att det är det minsta man kan ge till de anhöriga

Nu sticker jag!

Nu ska jag åka hem till Crille. Hans bror ska ha "kalas" idag. Han fyllde 21 förra helgen, grattis:) Så nu ska jag dit där och äta smörgåstårta och sånt:) Men vi hörs sen!

BIld: jag ser gravid ut

haha, vilken galen bild detta blev. Jag vet inte var "magen" kom ifrån. Haha, jaa, det ser roligt ut i allafall. bara en stor mage där mitt i allt:)
image291

Nu vet vi i allafall hur jag skulle se ut om jag vore gravid. Det är ju bra:)

Film: Kärlek på menyn

Kärlek på menyn handlar om en kvinna som är kock på en restaurang på Manhattan. En dag när hennes syster med dotter ska komma och hälsa på så händer något hemskt som kommer att förändra hennes liv.

Jag tyckte att det var en bra film, både för att den handlade mycket om mat (jag älskar mat) och för att den var mysig. Jag gillar mysiga filmer där man slipper tänka så mycket. Jag gillar tänkarfilmer också, men det är så avslappnande att titta på en lätt film.

image290

Jag hyrde den på cdon.com för 9:-


Bild: ute

Som jag nämnt tidigare så tycker jag att morgonen är den bästa tiden på dagen. Så när det är fint väder på morgonen kastar jag mig ut bara för att få piggna till i den härliga, råa luften. Vet inte om man kan skriva rå luft, men det är precis så den känns, kall och frisk, men ändå inte kall som i kallt:) äsch, förstår ni inte så gå ut tidigt en fin morgon:)
image287
image288

Kan nog inte beskriva hur mycket jag längtar tills allt blir grönt och fint. Det är ganska konstigt hur lätt man tar det för givet när det är vår/sommar. Men nu när det är grått, brunt och mörkgrönt och man tittar på en sommarbild så märker man vilken skillnad det är och hur mycket man saknar det. Har inte så mycket gröna sommar bilder på denna datorn, men här kommer en med fint grönt i.
image289

Nu ska jag sluta drömma och gå och äta något istället. Men vi hörs senare.


Just nu:

Nu har jag precis anlänt hos Crille och här luktar köttbullar i hela lägenheten, mmm:) Jag ska äta här idag, det ska bli mumsigt! Sen ska vi nog promenera till affären och handla lite gottis till filmkvällen. Eller jag sak försöka få Crille att promenera, jag vet ju att han kommer föreslå att vi ska ta bilen, men jag ska inte låta han övertala mig idag. Det är den skönaste kvällen detta året, så då kan man gott gå till affären som ligger ca 300 meter från hans hem. Haha. Hoppas ni har en trevlig lördag, vi hörs senare!

dusch och fotfix

När jag stod i duschen såg jag vilket akut behov jag var i att fixa till mina fötter. De såg tråkiga och slitna ut. Så jag drog fram cirkelsågen och en hink med färg, så nu är de fina och fresh:) Men det tänker jag inte lägga in någon bild på. Färgen på naglarna är i allafall världens finaste ljusrosa.

Nu ska jag gå och föna håret och smörja in mig lite. Senare ska jag hem till Crille. Det blir filmkväll där ikväll med Adnan och Steffi, kanske fler jag vet faktiskt inte:S Vi får se, jag vet i alla fall att det är vi fyra och att vi ska se 2 filmer (ingen av dem är komedi, tyvärr) sen vet jag inte mer.

Vi hörs sen!

Bild: Jag är kungen över världen

Haha, här är en bild från ett arbete jag gjort i mediapaketet. Fotograf är Hanna, min mediapaketkompis. Visst är jag cool:)
image286

Bild: Färdig

Nu har jag plockat undan och torkat av. Det är fortfarande rörigt men det är för där är så mycket grejer. Jag ska ta en rensardag snart. Men tills dess får detta duga:
image283

Nu är det målar tajm:)

Bild: Städ behövs

Ja, nu har jag snart städat hela mitt rum. Nu är det bara en sak kvar. Det jag fasar mest över. Sminkbordet. haha, men de ska nog gå bra. hade tänkt måla om en liten "byrå" som jag har klämmor och sånt i. Visar före och efter bilder sen.  Såhär ser i allafall mitt sminkbord ut just nu:
image282

Det är ganska illa eller hur? :) Kastar in en "efterbild" sen.

Puss

Film: Carolina

Godmorgon blogg!

Nu har jag precis tittat på en film på cdon.com. Jag tittade på deras gratis film Carolina. Den var sådär lagom bra. Drama. Det var en mysig film, som jag tycker att alla som gillar drama/komedi ska se. Jag grät även lite i slutet:) Så gå in på cdon.com och titta på den, det är ju gratis:)
image281
Det var den bästa bilden jag kunde hitta..

Testing testing

Testar blogga. Har försökt flera gånger idag, men det har inte gått.

Idag har jag bara varit i skolan. Sen varit hemma och pysslat lite i köket. Gjort 2 olika sorters glass och chokladmaränger. mm:) Nu ska jag snart gå och lägga mig och läsa och sånt. Skönt med helg!

puss

Trasig digitalkamera

Har precis gått och lagt mig i sängen och skulle vila och blogga lite. Skulle lägga in lite bilder från idag, men nu är min kamera sönder:/ Det är jätte tråkigt! Jag har inte råd att köpa någon ny heller just nu:/ usch usch usch!

"Vill du ha sommar jobb?"

Min bror hade visst ringt i förrigår, när jag var hos Crille hela dagen och undrat om jag ville åka upp till Uddevalla och jobba. Mamma glömde berätta det så han ringde igår igen och undrade. Jag känner mig förvirrad, vet inte om jag ska tacka ja eller inte. Jag hade roligt när jag var där sommaren 2006, men vet inte om jag vill göra det igen. Det är jobbigt att vara ifrån sitt vanliga liv. Det hade varit en annan sak om man flyttar någonstans, för då är det ju lönt att starta ett nytt liv. Hmm, jag vet inte, tror att jag ska tacka nej. Vill så gärna ha jobb, men hoppas på att jag kanske kan få på Grenes. Kanske jag kan vara en av de 2000 som sökt:) haha, nää, kanske inte så troligt. Men jag tror inte jag tackar ja till byggmax.
Sen är det ju tråkigt att det inte är min bror som är platschef där längre. Eller ja, jag vet ju inte, det kanske är ännu roligare att jobba där då:p

jaja, vi får se hur det blir. Hoppas i allafall att jag kan hitta ngt som jag trivs med.

Maila till fel person:)

RE: ‏
Från:Lena Johansson ([email protected])
Skickat:den 10 april 2008 09:43:40
Till: Mikaela Johansson ([email protected])

Din mamma har en annan mailadress.... Jag är inte din mamma.


From: [email protected]
To: [email protected]
Subject:
Date: Tue, 8 Apr 2008 08:45:44 +0200

Hej mamma!
 
Om jag gör så att jag skickar in ett brev i stället, ska jag skicka med bild då?
 
Pusspuss




haha, hur gulligt är inte detta? Att lägge ner tid på att meddela mig om att jag skickat fel. Sånt uppskattas:)

Världens godaste frukost är:

Trumvirrvel!!! Hemmabakade franskbröbullar med marmelad på och ett glas kall mjölk till. Mmm, super gott!!
image279
image280

Vad är din favoritfrukost?

Godmorgon

Nu ligger jag nyduschad i sängen med datorn i knäet. Vaknade i tid i dag för att jag hade en mardröm som jag väcktes av kl 05:22, min klocka skulle ringa 05:30, så det var lika bra att gå upp då. Men nu har jag gått och lagt mig igen för att inte frysa efter duschen:) Ska gå upp snart och se vad jag kan göra med håret. Behöver gå till frisören, håret är så tråkigt. Jag hade faktiskt tänkt att måla en ny tavla i helgen, men jag vet inte med vad på. Så får gå och fundera på det idag.
image278
Onödig bild, ja jag vet. Men vad vore livet utan alla onödiga bilder? utan alla onödiga saker?

Nu ska jag gå upp och göra mig redo. Bloggar mer senare!

Kram


God natt!

Jag sitter med hela munnen full av dentan (sånt flour som man ska skölja med efter man borstat tänderna) så detta får bli ett kort inlägg. Ikväll har jag busat massor med Crille. Vi har haft skit roligt, har skrattat så jag har helt ont i magen. haha. Nu ska jag gå och lägga mig och läsa lite sen sova. Mmm, mys:) Men vi hörs imorgon! puss

hemma

Så skönt att skolonsdagen är slut. Nu är det bara 2 dagar kvar i denna skolveckan sen är det helg:) två fullpackade dagar.

Nu sitter jag och väntar på att C ska komma hit. Han ska äta här så det känns lite elakt att göra det innan han kommit. Vi ska äta kött och grönsaks soppa. mmm.

Vi hörs sen

hej Blogg:) nu sitter jag i media och pluggar. Det går bra idag:%2

Img7D7E0120.jpg
hej Blogg:) nu sitter jag i media och pluggar. Det går bra idag:) sitter och väljer ut vilka glosor jag vill ha till testet nästa vecka. Vi hörs sen puss

Tisdag

Nu har jag precis kommit hem till C. Har varit i stan och träffat Sara. Vi var först och fikade, sen gick vi runt och gluttade i lite affärer och handlade lite. Sen åkte vi hem till henne och tittade på tv och lite galna klipp på hennes dator:) Det har varit jätte roligt:) Resten av denna kvällen ska jag nog bara ta det lugnt, mysigt. Ska givetvis plugga också:)

kram

Skola

Nu sitter jag i mediateket i skolan. Har precis skrivit ett brev som jag tänkt lämna till butiken Söstrene Grenes i Malmö. De söker sommarjobbare och vem hade passat bättre till att jobba där än jag? haha, jag älskar småsaker, pyssel och meck. Så nu håller vi tummarna att de ringer och kallar mig på intervju:)
image276
bilden hittade jag när jag googlade söstrene grene:)

Jag ska nog ta bussen in till stan lite i två. Hade tänkt träffa Sara och fika och bara snacka. Det tröttnar man aldrig på:) Hade velat hälsa på Maria NM också, hon har fått lägenhet inne i stan så det hade varit roligt att se den. Nu ska jag nog gå och se om jag hittar något gott att äta i fiket.

Kram♥

God morgon

Jag har kommit in i en trött period nu igen. En sån där det kvittar hur många gånger klockan ringer, man vaknar inte ändå. Inte nog med att jag stänger av den, jag kommer inte ihåg att jag gjort det. Jag hoppas att denna perioden är över snart, jag gillar ju att gå upp tidigt.

Jag var nöjd med produkterna till håret som jag fick och använde igår. De luktade så gott och håret blev helt mysigt av det man skulle ha i efter man duschat. Sen luktade det ju jätte gott också. Jag älskar att ha saker i mitt hår som luktar gott.

Nu ska (måste, men vill egentligen inte) gå upp. Hoppas jag piggnar till snart. Jag lämnar en bild på Sebbe & Samira från förra veckan. Jag vill att sebbe också ska vara min katt, jag tycker det är så snyggt att de är svarta och vita. Sen kommer ju Samira så bra överens med honom. Hmm, kidnappa kanske?
image274

Låt mig berätta för er att jag är väääääligt sugen på att ringa till skolan och säga att jag inte kommer idag. Är så trött så jag vet inte vad jag ska jämnföra det med. Men nu är ju inte det ett alternativ, så det är bara att gå upp och hoppas på att bli pigg snart.

Kram

Gåvor

Idag när jag kom hem låg ett paket från VR. Detta låg i (visste vad som låg i men det är ändå lika roligt att öppna):
image272
image273

Överst är det typ 2 necessärer (?) i olika storlekar. På bilden nedanför är det en flaska schampoo från Goldwell och någon produkt som man ska ha i håret innan man plattar eller fönar håret. Ska snart hoppa in i duschen så ska testa schampoot då, det luktar väldigt gott:)


Vilken bakdag!

Nu har jag precis blivit färdig med mitt bak. Det blev franskbröd i olika former och en sockerkaka. Jag blev jädrigt nöjd med bägge saker! Sockerkakan blev stor, luftig och allmänt perfekt. Ville inte ta någon bild på den eftersom det redan börjat skäras och hackats i den. Med här har ni en bild på de perfekta bröden, som blev luftiga och alldeles perfekt färg för min smak.
image271

Synd att jag inte är hungrig! Längtar tills imorgon så jag kan äta:) eller jag kanske hinner bli hungrig en gång till idag:)

det finns ett akvarie i skolan som jag älskar och sitta och titta på%2

Img587000AF.jpg
det finns ett akvarie i skolan som jag älskar och sitta och titta på. Det är så roligt att se vad de har för sig, om det är någon fisk alla de andra fiskarna är rädda för och sånt:) det är roligt. Jag hoppas alltid att en av fiskarna ska börja suga på rutan:) fast det ser ganska tråkigt ut att vara fisk, så instängda:( som jag känner i skolan typ. Aha akvariet är en symbol för skolan! Nu ska jag in på spanskan, har inte tid att sitta här och filosofera mer. Puss

Morgon

Vaknade 04:15 av att jag mådde illa och hade halsbränna som fan. Jag mår fortfarande konstigt. Börjar misstänka att jag är skendräktig eftersom det var så mycket gravida och barn hos Mia igår. Haha, det är galet om det är så. Det känns skit konstigt i hela kroppen. Kan en människa vara skendräktig?

Nu ska jag i allafall snart till skolan. Hoppas att det går över snart. Tänkte jag ska ta reda på exakt hur många dagar det är till jag slutar skolan, så jag kan ha nedräkning här i bloggen. Känns som det är ett bra sätt att hålla motivationen och humöret på en hög nivå. Nu måste jag erkänna att jag börjar känna för att skita i skolan. Men jag tänker inte göra det. Det är bara ett litet tag kvar och sen har jag superfina betyg. Jippi vad jag längtar tills jag är färdig!

Vi hörs senare. Nu ska jag till skolan och ha spanska, sen har jag lite tid för att plugga och äta lunch, sen är det 5 timmar media.

Puss

Söndag

Idag har jag varit på babyshower hos min kusin, Mia. Hon väntar en pojke och ska få om en månad typ. Hon var så fin. Jag tycker att det är så gulligt med graviditet. Ja, om det ser ut som att mammorna trivs med det. Det är ju så klart inte fint när det är typ en halv dag tills de ska föda och det ser ut som de håller på att sprängas. Men Mia var jätte söt och såg inte ut att vara så super störd av kulan på magen. haha, men iofs om hon hade varit det så försöker man nog dölja det när man har babyshower. ajja hon såg nöjd ut i alla fall:) Det var trevlig hos henne idag, massa gott att äta, och trevligt folk. Mycket mycket barn, så söta:)

Annars har jag inte gjort speciellt mycket idag. Mest bara tagit det lugnt. Det är skönt. Lovade faster Rosa att jag skulle kasta in en bild till på tavlan jag målade för att hon lätt skulle kunna hitta den, så det gör jag.
i övrigt så ska jag nog snart gå och lägga mig. Skola imorgon ju. Tror inte det är något speciellt imorgon, nog bara en vanlig skoldag. Borde nog kolla min kalender ändå för säkerhets skull. ååh, just de, tror att jag håller på att bli sjuk också:/ Hoppas, Hoppas att det inte är så. Har verkligen inte tid! Ajja, om det nu är så, så finns det ju inget jag kan göra åt det.
image269

Vi hörs senare eller imorgon! puss

Håkan Hellström

Sitter och lyssnar på gamla HH låtar. Fy fan vad bra han e! Gillar det nya albumet som fan med, men när man lyssnar på de gamla låtarna får man en speciell känsla som bara skriker sommar, sol och underbart liv! Blir så glad när jag hör denna låten, och när jag ser videon samtidit får jag gåshud.

Fy fan vad jag längtar till arvikafestivalen i sommar när han ska uppträda. Hoppas och tror att de kommer bli en skit bra konsert. Sommar!

Hola!

Läget?
Jag har precis gjort klart Adnans b-day kort. Det blev ganska fint. visar senare. Nu ska jag och mamma till Ystad och handla lite. Vi ska på babyshower i morgon så vi hade tänk hitta ngn trevlig present:) Hoppas ni får en trevlig lördag. Jag har tyvärr inte tid att sitta här nå mer.

puss

Fredag

haha, höll precis på att skriva onsdag när jag skulle skriva överskriften:) Har precis kommit hem från Jessica. Har varit där hemma och spelat uno och haft skojj:) Nu hade jag tänkt göra ett b-day kort till Adnan. Bloggar mer om det senare eller imorgon. är ganska trött idag så det blir nog tidigt i säng.

Puss

nu har jag gått och lagt mig med min nya bok. Det är den sista s

Img22730156.jpg
nu har jag gått och lagt mig med min nya bok. Det är den sista som jag inte läst av martina haag. Jag älskar hennes sätt att skriva, det påminner mig om hur jag tänker. I juni eller juli kommer hon ut med en ny bok. Längtar! Det är ett tips för alla som gillar att läsa böcker man blir glad av, lär hennes böcker! God natt

God morgon

Jag har fått lite sovmorgon idag. Pappa ska till stan så jag kan åka med honom vid 09:30 eller senare typ. Ska hoppa inte i duschen nu. Som vanligt kommer Mira och lägger sig när jag ska/har gått upp. Vi tar sängen i skift:) Nu ligger hon och myser med mig och jag vill integå upp
image267

Trött

Idag har jag pluggat som aldrig förr. Är alldeles slut i huvudet. Men det känns bra, jag gillar att plugga och bli färdig med saker. Skönt:) Nu håller jag på att göra musli. Jag ska bara ha havregryn och nötter i nu när det är i ugnen, sen när jag äter det kan jag lägga i lite färsk frukt, honung och givetvis massor med kanel. Mmm, kanel är så gott:) På sistone händer det ofta att jag blir sugen på hemma gjord musli:S jätte skumt, men bra.

Nu ska jag gå och se om det är klart sen ska jag gå och lägga mig.. Vi hörs imorgon

titta söta fisken i skolan:) söt:)

Img40C40018.jpg
titta söta fisken i skolan:) söt:)

Onsdag

Denna dagen är underbar. Vet inte varför jag känner så. Vädert är ju inte speciellt fint, och jag har inte vunnit på lotto eller något sånt. Har bara en känsla i kroppen som säger att denna dagen är bra. Jag njuter:) Något som jag uppskattar mycket idag är att när jag sitter här i mediateket så hör jag några tappra fåglar "sjunga" utanför. Det låter mysigt. Ska sluta klicka på tangenterna nu så jag kan höra bättre:p

haha

Är Chris Brown het just nu eller? Utav de 4 senaste låtarna som visats/spelats på the voice har han varit med i 3 av dem. Och jag tycker bara han blir bättre och bättre. En riktig stjärna!
image265

Bra start på morgonen

När jag startade radion var det Sheryl Crow - if it makes you happy. Denna låter väcker gamla minnen som får mig att le. Mest av allt får den mig att tänka på Madde. Ser framför mig hur hon står och gormar till denna. Okej, alla var nog med och sjöng till denna. Men hon var sötast:)



Den låten ska jag nog ha som alarm på min mobil. Fan vad glad man blir av den:)

Papper

Jag var ju på panduro i söndags. Jag hade tänkt visa de papper jag köpte när jag var där. Jag köpte även ett armband, men de visar jag senare. Här kommer i alla fall en bild på papperna.
image264

Vissa köpte jag fler en en av. Jag är typ kär i papper nr (från vänster) 1, 2 & 5. De andra är också jättefina, men de tre är något alldeles extra:)

God morgon

Vad mörkt det är ute idag. Nästan så man skulle kunna tro att någon mixtrat med ens klocka. Råkade försova mig en timme, jag är nog väldigt trött idag. Men jag har ju inte brottom så det gör ju inget. Ligger fortfarande kvar i sängen och drar. Längtar faktiskt tills jag är i skolan och ska få fortsätta med min filosofirapport.

Innan jag ska börja plugga i skolan idag så ska jag på möte med fotogruppen. Idag ska jag visa de plancher vi har. Vet inte om vi ska välja eller om vi ska använda alla. Jag tror att det är bäst att välja en för att locka fler. Det blir så rörigt om alla ser olika ut. Jag lägger kanske in en bild på den vinnande planchen sen. Jag tänker inte ens ta med min egen. Jag blev så missnöjd med den efter att läraren kom med massa synpunkter, och jag ändrade den. Nu har den tappat hela poängen. Jag menar inte att min lärare är dålig, utan bara att vi har olika smak. Jag gillar när plancher är enkla, det är sådana som drar mina ögon.

TaTa!

God natt Tisdagen

Det tog mig 2 timmar att formulera en inledning till min filosofi rapport. Ska jag fortsätta i denna takten lär jag inte vara färdig tills på torsdag. Och eftersom jag känner att denna läraren ofta är väldigt kritisk till allt jag skriver, säger och gör så vill jag lämna in en perfekt rapport så hon ska ha problem att hitta något att inte gilla. Detta kan bli ett problem eftersom jag bara skrivit en rapport tidigare, som inte ens blev bra. Men det gäller att se positivt på det så löser det sig nog!

Nu hade jag tänkt gå och lägga mig. Har läst ut engelskboken. Den som jag kämpade med som ett djur förra veckan för att den var så tråkig. Den hade en oväntad vändning i slutet. Ni som tänker läsa "the smell of apples" sluta läs nu. Pappan i familjen som var typ mr duktig general var visst pedofil och våldtog sonens kompis. Fy fan vad äcklad och ledsen jag blev. usch! dubbel usch! Nu känner jag att jag inte kan skriva annat än "usch" för att beskriva mina känslor utan att skrämma bort läsare. Så jag lämnar det  med ett hopp om att alla barn väntar ett bättre öde än att bli ifråntagna allt mänskligt de någonsin fått. USCH!

Det jag ville komma fram till när jag skrev att jag läst ut boken är att jag nu ska gå och lägga mig och läsa veckorevyn som kom idag. Eller ja, läsa och läsa. Brukar mest bli att jag bläddrar igenom den. Tittar på bilderna:) Ska sluta prenerumera på den, det är ganska onödigt.

God natt säger jag!

sitter inne i gymnasiebyggnaden, och blir nästan lite sentimental. Ska ö

Img3DDC03D4.jpg
sitter inne i gymnasiebyggnaden, och blir nästan lite sentimental. Ska öva spanska men tänker bara på gamla minnen. Fy fan vad roligt vi hade i 3:an! Eller alla åren egentligen! Tänk om väggarna kunnat tala:)

usch

Jag tycker att päron är underskattade. Jag äter i allafall för lite päron. Det är ju hur gott som helst, och ändå äter jag det bara när alla de andra frukterna i skolan är slut. Det ska bli ändring på det!

Har precis slutat spanskan. Jag verkligen vantrivs där. Vet inte om det är för att jag inte har några kompisar där eller för att jag inte fattar något. Men det känns skönt att man ibland kan ana att där är fler än jag (mig?) som inte förstår något. Idag hade vi först en mingelövning, vilket är jobbigt eftersom jag inte känner en kotte som går där. Sen hade jag läxförhör, vilket gick sådär. Visste inte att vi skulle ha något, men jag improviserade:) 15:30 ska jag ha spanskaprov:/ Så ska nog gå och öva lite till. Hoppas att jag kan göra bra ifrån mig på det i allafall. Just nu tycker jag att spanska suger!

Tavlan

Jag vill ha lite feedback på min tavla. Vad tyckte ni? Jag vet att här är folk som läser så ni kan inte lura mig:) Jag blir inte ledsen om ni inte gillade den. Ni får skriva precis vad ni tycker. Bara ni skriver något:) Kommentarfunktionen har varit nerlagd de senaste dagarna pga flytten. Men nu är den igång igen så nu vill jag veta vad ni tycker. Nu kan ni inte gömma er mer:) mihihih

puss


Tisdag

jaha, nu har bloggen varit nerlagd i typ 48 timmar utan reslutat. Det var meningen att de skulle flytta något, men det slutade med att de inte gjorde det ändå. Men så är det väll när man jobbar med datorer, man vet aldrig riktigt hur det slutar. Jag har varit så bloggsugen under dessa dagarna, speciellt i söndags. Men just nu känner jag att jag inte har så mycket att blogga om men det är kanske bara för att jag är i skolan. Ska hem ikväll så det blir kanske bättre då.

Nu ska jag gå upp till lärar-rummet och se om jag först hittar min lärare och säga att jag inte kommer på yogan idag också ska hon få ett paket te av mig som jag köpte men inte tyckte om. Jag ska inte på yogan för jag måste göra ett prov under den tiden. Sen ska jag se om jag hittar min medialärare och se om de fick rätt på problemet med en planch i InDesign. Behöver den tills imorgon, så hoppas det!

Vi hörs sen!

RSS 2.0